Nejlepší kuchařkyPrakul Production s.r.o.

Poklady klasické české kuchyně

aneb jak to ta babička tenkrát vařila

Roman Vaněk

Roman Vaněk, ředitel přední kuchařské školy u nás, Pražského kulinářského institutu, je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit skutečně precizního, moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořil soubor bezmála dvouset receptů, připravovaných krok po kroku, včetně české pekařské klasiky, na které spolupracoval s vynikajícm pekařem a také lektorem Prakulu Martinem Hanusem.

Předmluvu Vaňkových „POKLADŮ“ napsali velcí milovnící a ochránci poctivé české gastronomie kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková-šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší.

Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky – název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady! Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utopence, řízek s bramborovym salátem, koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou, tatarák, jehněčí, vepřové, telecí, vnitřnosti, drůbež, divočinu, ryby, krupicovou kaši, koláče až po vanoční cukroví.

Recepty najdeme v nové knize Poklady klasické české kuchyně jak složitější, tak zcela základní včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Po dlouhé době je tady nová příručka, která si mezi klasickými českými kuchařkami bezpochyby najde své čelní místo. „Poklady“ musíte mít!

Název: Poklady klasické české kuchyně
Autor: Roman Vaněk
Vydavatelství: Prakul Production, s. r. o.
ISBN: 978-80-905048-0-6
Vazba: pevná
Počet stran: 192
Formát: A4
MOC: 399 Kč
Rok vydání: 2011
Distribuce: Euromedia Group, k. s.

 

Tištěná kniha

Vyprodaná

Elektronická verze

pro android
PRESS KIT
 

Videoukázka

Křest knihy Poklady klasické české kuchyně proběhl dne 19.12.2011 v knihkupectví Dobrovský na pražském Smíchově.

Křest knihy Poklady klasické české kuchyně
Zleva: Karel Schwarzenberg, Jitka Rákosníková, Roman Vaněk, Jaroslav Sapík, Pavel Sláma Kmotry této knihy se stali zleva: Karel Schwarzenberg, Jitka Rákosníková, Jaroslav Sapík a Pavel Sláma
 

V případě, že naleznete jakoukoliv chybu na těchto stránkách nebo v naší kuchařce, prosím napište nám na info@nejlepsikucharky.cz